1981

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στην Ελλάδα και καθώς εξερευνούσα τον κόσμο έγινε ένας πολύ μεγάλος σεισμός. 6,7 ρίχτερ, πολύ δυνατός, από ό,τι μου είπαν γιατί εγώ κοιμόμουν στην αγκαλιά της μαμάς.

1988

Από μικρή μου άρεσε να λέω ιστορίες και όταν τελείωσα το σχολείο, ήξερα πως θέλω να διοχετεύσω τη φαντασία μου σε κάτι δημιουργικό. Τρελαινόμουν για ταξίδια και βιβλία που στο μυαλό μου ήταν ένα και το αυτό.

1999

Στις σπουδές μου πήρα γερές δόσεις φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας κι ασχολήθηκα με την εκπαίδευση όπου γνώρισα πολλά παιδιά και ένιωσα τυχερή. Κάποια χρόνια μετά δοκίμασα και τη δημοσιογραφία. Έγραψα για ταξίδια και πολιτιστικά δρώμενα σε εφημερίδες, site, κανάλια και περιοδικά (Καθημερινή, Αττικές Εκδόσεις, Popaganda, Art travel, Debop.gr, MTV Greece, Action 24, Rise TV κ.α).

2017

Γεννήθηκε η κόρη μου και η ιδέα των ταξιδιών της Έλλης και του Ερμή.

2018

Οι αγαπημένες μου εκδρομές στριφογυρίζουν στο μυαλό κι αρχίζω να γράφω το πρώτο βιβλίο, έναν ταξιδιωτικό οδηγό για παιδιά. Με όνειρο να ταξιδέψει σε βιβλιοθήκες, εξερευνήτριες και εξερευνητές, το στέλνω στον εκδοτικό με μια ευχή- να το αγαπήσει όσο εγώ.

2020

Πυροτεχνήματα στην καρδιά και στο μυαλό, το πρώτο μου βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα, είναι γεγονός! Ακολουθεί το δεύτερο μου βιβλίο «Αποστολή Γαλάζιο Νησί με τον Νηρέα και την Πηγή» που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της περιβαλλοντικής δράσης «ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ» , σε συνεργασία με το Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med). Μια περιπέτεια με αληθινούς σούπερ ήρωες και ηρωίδες που μας δείχνουν όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι/ες να βοηθήσουμε, να σώσουμε το νερό! Το βιβλίο ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά και χαρίζεται στα παιδιά!

2022

Σχεδίασα και υλοποίησα τις Αθηνοπεριπέτειες, σε συνεργασία με αρχαιολόγους, ξεναγούς και μουσειολόγους! Πρόκειται για μία σειρά εκπαιδευτικών περιπάτων που βασίζονται στο πρώτο μου βιβλίο, στον ταξιδιωτικό οδηγό για παιδιά «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Παράλληλα πραγματοποιώ βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε δημοτικά σχολεία, δημοτικές βιβλιοθήκες και μουσεία και θα χαρώ πολύ να σε έχω παρέα στις παρουσιάσεις και στις περιπέτειές μας με την Έλλη, τον Ερμή!

2023

Kυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο της ταξιδιωτικής σειράς «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Βόρεια Ελλάδα». Οι Αθηνοπεριπέτειες συμμετέχουν στο Athens City Festival με δώρα, ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ενώ εντάσσεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Με την καινούργια σχολική χρονιά βάζουν πλώρη για Καλλιμάρμαρο, σε μία νέα διαδρομή για να ανακαλύψουμε σπουδαίους θησαυρούς καθώς και τα  παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα με δωράκια που μας χορηγούν η Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος | ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, η As Toys και η Playmobil. Προσεχώς σε συνεργασία με δήμους της Αττικής, θα ανακοινωθούν νέες διαδρομές Αθηνοπεριπετειών! 

Fun facts

Δεν χορταίνω να περπατάω σε αφράτο χιόνι, να τρώω γρανίτες, να δίνω φιλιά στην κόρη μου και να οργανώνω εκδρομές!