Λίγα λόγια για τις Αθηνοπεριπέτειες

Πρόκειται για εκπαιδευτικές διαδρομές/ξεναγήσεις στην περιοχή της Ακρόπολης, των λόφων της Αθήνας, του Καλλιμάρμαρου, του Ζάππειου και του Εθνικού Κήπου, οι οποίες πραγματοποιούνται από τη συγγραφέα Σοφία Αλεξίου σε συνεργασία με ξεναγούς/ μουσειοπαιδαγωγούς. Στηρίζονται στα παιδικά βιβλία της «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» και «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα». Πρόκειται για πολύχρωμους, εικονογραφημένους ταξιδιωτικούς οδηγούς για παιδιά οι οποίοι μας ξεναγούν στα μνημεία, στους μύθους, στις φυσικές ομορφιές και στην ιστορία της σύγχρονης και αρχαίας Ελλάδας. Στους περιπάτους εναρμονίζεται η εκπαίδευση, το θεατρικό παιχνίδι και η επαφή με τη φύση. Η διαδρομή διανθίζεται με αναγνώσεις, μύθους, διαδραστικά παιχνίδια και το πιο διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης με δώρα για τους μικρούς εξερευνητές και εξερευνήτριες!

Για Σχολεία, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και μεγάλα γκρουπ, οι Αθηνοπεριπέτειες μπορούν να ανέβουν και στην Ακρόπολη! Η διαδρομή μας, μία περιπέτεια εξερεύνησης των μνημείων του ιερού Βράχου και των μύθων του, μέσα από ένα παιχνίδι γρίφων που καταλήγει στο καθιερωμένο μας πια κυνήγι θησαυρού γνώσης!

Για τα αγαπημένα μας Νηπιαγωγεία, οι Αθηνοπεριπέτειες έχουν διαδρομές αποκλειστικά σχεδιασμένες για την ηλικία των παιδιών, έτσι ώστε να μάθουμε παίζοντας, στον Εθνικό Κήπο και στο Καλλιμάρμαρο! Ρωτήστε μας περισσότερα για να ετοιμάσουμε για εσάς την πιο ιδανική εξόρμηση!

Οι Αθηνοπεριπέτειες πηγαίνουν σχολείο! Ναι! Μπορούμε να οργανώσουμε σε συνεργασία με το σχολείο σας, αρχαιοεξερευνήσεις για τα παιδιά σε τάξεις, βιβλιοθήκες και αυλές με κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια και χειροτεχνίες! Θα χαρούμε να λάβουμε νέα σας!

Είμαι στη διάθεσή σου για κάθε διευκρίνιση.
Φιλικά, Σοφία

Δηλώστε συμμετοχή και κάντε βουτιά στην περιπέτεια!